Конелия Нинова

БСП не просто не харесват „актьорите“ в управлението – те искат смяна на цялата „пиеса“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

БСП не просто не харесват „актьорите“ в управлението – те искат смяна на цялата „пиеса“. Така социологът Кънчо Стойчев коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ реакцията на Левицата срещу предложенията на ПП ГЕРБ за нови лица на местата на тримата министри в оставка. Той не се ангажира с мнение относно конкретните личности, преди да види начина им на работа поне за месец-два. Не е коректно да слагаме етикети на хора, предложени току-що за министерските постове – трябва да съдим по резултатите им, уточни социологът.

„Възроптаването на БСП е напълно разбираемо. Критиката им по отношение на сегашното правителство отдавна се базира на дейността му. Левицата е радикален опонент на цялостното действие на правителството и на посоката, в която то движи страната. В този смисъл едва ли едно или друго име би променило отношението на БСП към управляващите – тази партия играе силно своята роля на парламентарна опозиция. Безспорно това е най-силната парламентарна опозиция, която имаме в последните десетилетия, но до какво ще доведе тази позиция е друг въпрос. И все пак позицията на БСП е консистентна и не е изненада, че и по казуса с трите министерски оставки реагира по този начин“, обясни Кънчо Стойчев.

Не се създаде усещане за единност на вчерашния Коалиционен съвет ГЕРБ-Обединени патриоти. Различията остават, но работещ компромис в коалицията ще има, коментира социологът.

Според него обаче големият проблем от последните дни е опозицията срещу действията на премиера Борисов не просто от коалиционните партньори от Обединените патриоти, но и в самата парламентарна група в лицето на председателя на НС Цвета Караянчева и на ПГ – Цветан Цветанов.

У българските граждани отсъства увереност, че управляващите имат ясен план за действие, а вместо това само замитат големите проблеми и решават само козметичните, допълни Кънчо Стойчев.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар