БСП няма да подкрепи правителство на ИТН, ако Петър Илиев не бъде оттеглен

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

И “БСП за България” няма да подкрепи правителството на ИТН, ако кандидатурата на Петър Илиев не бъде оттеглена. Това съобщиха от “Позитано” 20 след заседание на политическия съвет на коалицията.

 

“Изразяват се резерви по отношение на персоналния състав на предложения МС и по-конкретно към кандидатурата на Петър Илиев за вицепремиер и министър на МВР.  Решено е ако той не бъде оттеглен, ПГ на Коалиция “БСП за България” да не подкрепя предложения МС“, съобщиха още от БСП.

Въпреки това политическия съвет на коалицията оценява високо положените усилия на преговорния екип за постигане на политическо споразумение с ПП ИТН, в което да залегнат приоритетите на коалицията.

Малко по-рано “Демократична България” също обявиха окончателното си решение да не подкрепят кабинета на “Има такъв народ”.

“Аргументите ни са свързани с множество фактори, които заедно и поотделно обосновават това решение. На първо място – искаме да припомним, че ние се явихме на изборите и на 4 април, и на 11 юли с много ясната заявка, че трябва да бъде излъчено правителство на промяната, и то на дълбоката промяна. Правителство, което има програмата, капацитета и личния състав да промени България”, заяви Христо Иванов.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар