БСП обяви водачите на листите за изборите

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Националният съвет на БСП одобри водачите на листи в 31 избирателни райони, местата на коалиционните партньори и гражданската квота.

Лидерът Корнелия Нинова ще бъде водач на листите в 25-и избирателен район – София и във Варна, съобщи пресцентърът на социалистическата партия.

Водач на листата в 16-ти МИР Пловдив-град е Кристиан Вигенин, който застава начело и на листата в Ямбол. Досегашният водач на листата на партията в Пловдив проф. Иво Христов обяви във Фейсбук, че се оттегля от активната политика като народен представител след три мандата в Народното събрание.

В 17-ти МИР Пловдив-област листата се оглавява от Веска Ненчева. До момента водач бе Манол Генов, а на изборите през юли Ненчева беше четвърта. Тя обаче получи над 3100 преференции и се класира на второто място. От 2017 г. Веска Ненчева е депутат, член на комисията по образование и наука.

Драгомир Стойнев за втори път оглавява листата на партията в Пазарджик, а в СмолянЕмил Хумчев. На изборите на 11-ти юли водач бе Петя Михалевска.

До вторник се провеждат заседанията на областните съвети, които подреждат пълните листи. Като последна стъпка предстои Националният съвет да се произнесе по окончателния им вид.

На приключилата късно снощи градска партийна конференция организацията на БСП в Пловдив отказа да нареди листа с кандидати за народни представители. Мотивът е незачитането на предложението на пловдивските социалисти водач на листата в Пловдив да е д-р Атанас Баташки, който има най – много номинации от партийните организации по места. Отделно пловдивските социалисти припомнят, че издигнатият от националното ръководство за водач Кристиян Вигенин е работил срещу интересите на пловдивската организация.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар