БСП определи като фалшиво учредяването на движение

БСП определи като фалшиво учредяването на движение “Бузлуджа”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В позиция на Изпълнителното бюро (ИБ) на БСП в 8 точки се посочва, че вчерашната среща в НДК на тема “За бъдещето на БСП и лявото”, организирана от председателя на БСП – София Иван Таков и столични социалисти, е фалшива. Защото в нея са участвали “чужди партии, стари лица, без нови идеи”.

В събота повече от 500 социалисти от цялата страна учредиха движение “Бузлуджа” в БСП, а начело на него застана председателят на БСП – София Иван Таков.

В позицията на БСП, качена на нейната интернет страница, се посочва, че мнозинството от участниците бяха председатели и ръководства на други партии: АБВ, “Движение 21”, “Изправи се.Бг” и др., както и безпартийни хора.

Абсурдно е, членуващи в други партии, да организират движение вътре в БСП. Нечленуващи в БСП да искат свикване на извънредно заседание на конгрес на БСП. Това минава всякакви граници на политическата логика и морал, пише в позицията на БСП.

Вместо очакваните нови идеи за модерна лява политика и нови лица, единствената новина, която тази среща произведе, е, че хора извън БСП искат оставката на лидера на партията. Нямаше никакви идеи за лява политика, а лицата бяха старите политици на прехода, пишат от БСП.

Претенциите за морална алтернатива се разбиват на пух и прах във фактите, а подписката на над 50 члена на Националния съвет също е фалшива. В нея фигурират имена на хора, които не са членове на БСП. Има такива, които членуват в други партии. А някой от уж подписалите не знаят, че имената им фигурират в този списък, пише в позицията на БСП. За Иван Таков от ИБ на БСП отбелязват, че е направил сглобка в СОС с ПП-ДБ и ГЕРБ и е внесъл увеличението на заплатите на общинските съветници на 6000 лв. “Единственото, което ги обединява е желанието за оглавяване на БСП и използването на партията за лични цели.”

От партията посочват, че въпросът с лидерството в БСП се решава единствено от членовете на партията на пряк избор и такъв ще има в края на годината.

“Призоваваме лявомислещите хора и всеки, който споделя стремежа ни да се премахне задкулисието, паралелната държава, зависимостите и кражбите, както вътре в партиите, така и в държавата, да ни подкрепи като единствените, които не се прегърнахме с мафията, не ви излъгахме и предадохме”, се допълва в позицията на социалистите.

По-рано по БНР лидерът на “Левицата” Костадин Паскалев, бивш член на БСП, призова “Корнелия Нинова да си посипе главата с пепел, да признае зависимостта от хора като Делян Пеевски и други подобни и да напусне, все пак не дотам унизена, ръководството на БСП, като остави възможността млади хора от калибъра на Иван Таков да поемат ръководството на партията”.

По мнението на Паскалев управлението на Нинова е вредно за БСП, а “стилът и методите са опасни за съществуването на самата партия”. Той смята, че трудно може да се постигне промяна на политиката на БСП от хора, които са в партията.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар