БСП-Пловдив подреди листата за изборите, водач е Иван Петков

БСП-Пловдив подреди листата за изборите, водач е Иван Петков

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Градската конференция на БСП – Пловдив подреди листата си за предстоящите парламентарни избори, съобщиха от партията.

С резултат от 70 процента от гласовете социалистите гласуваха доверие на народния представител и градски лидер на партията Иван Петков за още един мандат в парламента.

След Петков в листата се нареждат Катя Стоилова, Анастас Ангелов, Теодор Христов, Филип Бакалски, Стефан Георгиев, Пламен Назаров, Йовка Златева, Румен Мотреников, Наум Китанов, Николай Маринов, добавя БТА.

Съгласно Устава на Българската социалистическа партия водачите на листи в отделните избирателни райони се утвърждават от Националния съвет на левицата. Въпреки това Градската конференция на пловдивската организация прие свое решение, с което предлага на националното ръководство именно Иван Петков да води в Пловдив.

Петков благодари за гласуваното доверие и обеща да продължи да работи в интерес на гражданите и да защитава идеите на социалистите. Преди да се проведе гласуването той отчете своята работа в 49-ото Народно събрание.

За периода от една година Петков е участвал в 17 законодателни инициативи, вносител е на 16 въпроса по време на парламентарен контрол. Организирал е редица срещи и мероприятия както в парламента, така и в Пловдив.

Иван Петков е икономист, народен представител от коалиция “БСП за България” в четири парламента. В периода 2015-2019 г. е общински съветник в община Пловдив. През 2010 г. е избран за председател на Младежката организация на БСП – Пловдив, а през 2022 г. оглави градската структура на партията.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар