БСП поиска Борисов да отговори пред парламента за С.Македония, а не заместниците му – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Парламентарната група на “БСП за България” поиска в Народното събрание да бъде изслушан министър-председателят Бойко Борисов за бъдещите отношения на България с Република Северна Македония по повод позицията на България за членството на нашата съседка в Европейския съюз. Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин аргументира искането на левицата от парламентарната трибуна:

“До този момент, включително с информацията, която беше представена от вицепремиера Каракачанов в петък, фокусът на дискусиите около отношенията на България с Република Северна Македония беше каква позиция ще заеме България. Тази позиция вече е взета, но заедно с това възникват други въпроси по отношение на бъдещата политика на България към нашата съседка и по отношение на разширяването. Смятаме, че дискусията трябва да е по-цялостна, не конкретно за тази позиция, а за отношенията между двете страни оттук нататък. Затова считаме, че трябва да се проведе изслушване с министър-председателя Бойко Борисов, а не с вицепремиери, както са предложили от ГЕРБ”.

Искането на БСП не беше прието като управляващото мнозинство отново скри Бойко Борисов от парламента. Вместо това беше прието предложението на ГЕРБ днес да бъдат изслушани  вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар