БСП поиска референдум за Истанбулската конвенция

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ПГ на „БСП за България” поиска спиране на гледането на Истанбулската конвенция в Народното събрание и референдум „за” и „против” нея. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание, предава „Фокус”.

Нинова поиска истинска обществена дискусия. Тя добави, че към конвенцията не е приложен допълнителен доклад, който да каже какви закони трябва да се променят след ратифицирането ѝ.

„Внасяме подписи за провеждане на референдум по Истанбулската конвенция – само народът може да каже своето мнение по създалата се ситуация”, заяви Нинова.

Тя обясни, че необходимите подписи ще бъдат внесени в деловодството на Народното събрание в утрешния ден. Лидерът на БСП каза, че партията предлага въпросът на референдума да бъде „За” или против” сте ратификацията на Истанбулскака конвенция?”.

Нинова заяви, че ако управляващите бързат и настояват и тази ратификация бъде направена, то тогава народът няма да може да се произнесе.

„Ние продължаваме с внасянето на закони, които изпълняват изискванията на Истанбулската конвенция, що се отнася до насилието над деца. Смятаме, че това е верният път, за да стане реалност борбата срещу това насилие. Ние сме твърдо против него и затова продължаваме да внасяме тези закони”, каза Нинова и припомни, че ПГ на „БСП за България” вече внесе промени в Наказателния кодекс.

Източник: КРОСС

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар