БСП регистрира в ЦИК листата си за евроизборите

БСП регистрира в ЦИК листата си за евроизборите

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Целта, която си поставяме, е да изпратим хора, които ще защитават българския интерес в Европа, каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като регистрира в Централата избирателна комисия (ЦИК) листата на Коалиция “БСП за България” с кандидати за изборите за членове на Европейския парламент (ЕП).

“Пошегувахме, че сме пети номер и искаме пет места”, коментира Нинова в отговор на журналистически въпрос за това какво очакват на изборите. 

Водач на евролистата е Кристиан Вигенин, следван от Румен Гечев, Цветелина Пенкова, Вяра Емилова, Филип Попов, Александър Симов и Гергана Алексова. Жените в цялата листа представляват 40% от всички кандидати за евродепутати.

“Искаме да сме равноправни с другите европейски държави, да се спре тенденцията на България да се гледа като на втора ръка държава членка, преразглеждане на Зелената сделка така, че да е в полза на българската енергетика и на българските работни места, българските земеделски производители да получават същите субсидии като европейските, да се спре с унижението на България за приемането ни в Шенген да ни се поставят условия за връщане на бежанци”, заяви Корнелия Нинова. Тя отново посочи, че сме изпълнили всички изисквания за Шенген.

Лидерът на БСП каза още, че ще се стараят да не се приеме предложението решенията в Европа да се вземат с мнозинство, а не единодушно. Това означава малките държави да бъдат изхвърлени от взимането на решенията, коментира тя.

Политиката, която представителите на БСП ще отстояват в ЕП, Нинова обобщи в едно изречение: “Достойнството на България в мирна Европа”.


Снимка: БТА

“Вярваме, че съчетаването на двата избора – за ЕП и за Народно събрание, ще доведе до по-висока избирателна активност”, каза още Нинова, цитирана от БТА. Според нея това е добре за всички партии и за България като цяло, за да има по-висока представителност, както в българския, така и в Европейския парламент.

Корнелия Нинова коментира, че това, което се случва в последните месеци – “сглобката се сглобява, разглобява, разправии, караници, спорове, изваждане на корупционни схеми или подозрения за такива”, не работи добре за активността и ще отблъсне много хора, включително и скандалът вчера за детската болница. Лидерът на БСП заяви, че имат моралната претенция, че са алтернативата на всичко това, тъй като и в последните години, а и особено в последните месеци, са се разграничили категорично от сглобката и от политическия модел, който се е възстановил в България.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар