Нинова за избора Гвоздейков да оглави изборния щаб: Кабинетът на Борисов нарежда какво да правят

БСП реши: Корнелия Нинова не може да бъде избрана отново за председател на партията

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всеки социалист има право на максимум два ръководни мандата, реши Общопартийната контролна комисия (ОПКК) на БСП на свое заседание в условия на наличен кворум и в присъствието на 18 от 31 членове на комисията, съобщи пресцентърът на БСП.

Всеки социалист, който е бил или е председател на общински съвет, районен съвет, градски съвет и областен съвет и на БСП, както и на общинска контролна комисия, районна контролна комисия, градска контролна комисия и на Общопартийната контролна комисия два последователни пълни мандата, вторият от който към началото на отчетно-изборната кампания 2024 г., не може да бъде избиран отново на същата позиция в отчети и избори 2024 г., гласи решението, цитирано от БТА.

В тази връзка, Корнелия Петрова Нинова има изпълнени два последователни пълни мандата като председател на БСП и не може да бъде избирана отново за председател на БСП.

Органът, който ще отговаря за допускане на кандидатите за председател на БСП до участие в пряк вътрешнопартиен избор, няма право да допусне до участие в него Корнелия Петрова Нинова, реши още контролната комисия с пълно единодушие, без гласове “против” или “въздържал се”.

ОПКК напомня още, че два последователни пълни мандата е императивна норма, при която няма варианти за алтернативно тълкуване и поведение. Решението на ОПКК ще бъде изпратено до всички социалисти в страната, като заедно с мотивите си то е задължително за изпълнение, се посочва в прессъобщението.

След изборите на 9 юни Корнелия Нинова пое отговорност за катастрофалните, по думите ѝ, резултати и подаде оставка като лидер на БСП.

На 15 юни т.г. Националният съвет на БСП определи Атанас Зафиров да изпълнява функциите на временен председател на партията. В БСП започва пълен отчетно-изборен цикъл, който ще приключи с конгрес през ноември.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар