БСП: Сегашното увеличение на пенсиите води до неравнопоставеност

България, Главните новини, Политика
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Не сме съгласни с този вид увеличение на пенсиите, защото води до неравнопоставеност. Хора, които нямат осигурителен принос, ще получават толкова, колкото другите. Но няма как да сме против предложението, заради ужасяващите доходи на пенсионерите”. Това каза по БТВ депутатът от „БСП за България” Георги Гьоков.

Той добави, че между първо и второ гласуване на законопроекта в Народното събрание левицата ще представи своите предложения за промени, а именно- минимална пенсия от 300 лева и преизчисляване на пенсиите със средноосигурителен доход за 2013 година. Той припомни, че по време на правителството на Тройната коалиция, пенсиите са били увеличавани досега с най-много – над 100%.

Георги Гьоков заяви още, че когато се приемаше бюджета на НОИ и националния бюджет в края на миналата година, именно левицата изтъкна, че умишлено управляващите залагат по-малко приходи. Целта на това е събраните пари да се разпределят от ГЕРБ не през бюджета, а с постановление на Министерския съвет, което е в абсолютно нарушение на Конституцията. Народният представител беше категоричен, че реално увеличение на пенсиите ще получат едва 300 000 пенсионери, а на други близо 500 000 ще се изравнят с въпросното увеличение.

Източник: novinata.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар