БСП скочи срещу новото обединение на “бузлуджанците” – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Във връзка с проведената вчера среща, обявена като среща на социалисти от цялата страна и учредяване на движение “Бузлуджа” в БСП от Изпълнителното бюро на партията излязоха със своя официална позиция, разпространена от пресцентъра им. Ето я и нея:

Позиция на Изпълнителното бюро на БСП

1. Информацията, че на нея присъстват социалисти, членове на БСП е фалшива. Мнозинството от участниците бяха председатели и ръководства на други партии: АБВ, Движение 21, Изправи се. Бг и др., както и безпартийни хора.

2. Абсурдно е, членуващи в други партии да организират движение вътре в БСП. Нечленуващи в БСП да искат свикване на извънредно заседание на конгрес на БСП. Това минава всякакви граници на политическа логика и морал.

3. Вместо очакваните нови идеи за модерна лява политика и нови лица, единствената новина , която тази среща произведе е, че хора извън бсп искат оставката на лидера на партията. Нямаше никакви идеи за лява политика, а лицата бяха старите политици на прехода.

4. Претенциите за морална алтернатива се разбиват на пух и прах във фактите: АБВ на Първанов управлява заедно с ГЕРБ и въведе убийствената пенсионна реформа. Сергей Станишев въведе плоския данък и се целуна с Местан на Орлов мост. А днес заяви, че Мария Габриел трябва да стане премиер и да има правителство ГЕРБ СДС-ППДБ. Мая Манолова получи поста на омбудсман, благодарение на Борисов. Иван Таков направи сглобка в СОС с ППДБ и ГЕРБ и внесе увеличението на заплатите на общинските съветници на 6000

лв. Единственото, което ги обединява е желанието за оглавяване на БСП и използването на партията за лични цели.

5. Подписката на над 50 члена на НС също е фалшива. В нея фигурират имена на хора, които не са членове на БСП . Има такива , които членуват в други партии. А някой от уж подписалите не знаят, че имената им фигурират в този списък.

6. Въпросът с лидерството в БСП се решава единствено от членовете на партията на пряк избор. Такъв ще има в края на годината. Всеки, който отговаря на условията може да се кандидатира и да спечели най- добрия.

7. Подобни прояви на прага на нови избори целят единствено удар по БСП и сваляне на резултатите.

8. Призоваваме лявомислещите хора и всеки, който споделя стремежа ни да се премахне задкулисието, паралелната държава, зависимостите и кражбите, както вътре в партиите, така и в държавата , да ни подкрепи като единствените, които не се прегърнахме с мафията, не ви излъгахме и предадохме.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар