БСП сформира ляво-патриотичен блок за предстоящите избори – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

БСП сформира ляво-патриотичен блок за предстоящите избори

стоп кад/НОВА НЮЗ

Листите ни за изборите не са довършени. Гражданските квоти и водачите ги доуточняваме. Това съобщи пред бТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите ѝ хората, които от партията са поканили за коалиция и ще се съгласят, са хора, които не искат постове, а обединение. “Чака ни днес много сериозно решение. Ще излезем с обща декларация какви са целите ни”, заяви тя.

Тя посочи, че не е разговаряла със Сергей Станишев и не смята, че е било необходимо.

По отношение на Ваня Григорова и Мая Манолова Нинова заяви, че им желае успех. “Желая успех да на дамите. Това е състезание”, посочи тя.

По отношение на това, че има прекалено много кандидати за изборите, ориентирани в лявото и избирателите може да се объркат, тя заяви: “Хората са умни имат право на избор. Нашият силен капитал за БСП и какво направихме на България. Ние сме единствените, които не се поддадохме на сглобки, на паралелни държави. Не излъгахме никой, който ни изпрати в Народното събрание. Преживяхме много и разделения и удари от вън.”

“Виждам, че коментаторите се съсредоточават само в ляво, но не е само в ляво, а и многото други нови субекти. Имах разговор с малка партия. Казах им “дайте да се обединим, няма да можете да минете 4-процентовата бариера”. И те ми отговориха “да, няма да може да влезем в парламента, но ако вземем 1% – ще вземем субсидия”. Потресох се”, каза още Нинова.

“БСП сме единствените, които не се поддадохме на сглобки, на паралелни държави. Не излъгахме никой, който ни изпрати в Народното събрание”, категорична бе тя.

Нинова е разочарована, че разделението се усеща в цялото общество. “Големият ни враг е апатията на хората. Гласуването е решаване за себе си и собствения си живот”, обяви лидерката на БСП.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар