БСП с амбиции за двойно повече кметове след вота – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Смятаме, че е реалистично да увеличим кметовете ни със 100% и на общинските съветници с 30-40%, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с предстоящите наесен избори за местна власт, цитирана от БГНЕС.

Днес в централата на партията БСП провежда пленум, на който ще утвърди част от имената, които ще се включат в надпреварата за кметове и общински съветници. Дали левицата ще подкрепи кандидатурата на омбудсмана Мая Манолова за градоначалник на столицата, ще стане ясно на градската конференция на партията, която ще се проведе на 11 септември. След това обаче решението трябва да бъде потвърдено и на Националния съвет, насрочен за 15 септември.“Шансове не оценявам. Не сме врачки. Оценяваме качества. Мая Манолова е способен човек, динамичен и енергичен. Ще видим дали градската конференция ще я подкрепи, както и дали Националният съвет ще я потвърди”, коментира Нинова.


На днешния форум на партията БСП трябва да утвърди над 100 кандидатури на кметове, издигнати на проведените досега конференция в страната. “Поканили сме и областните председатели. Заседанието е разширено, всеки да си каже мнението. Вярвам, че ще бъде добро и ползотворно и ще имаме над 100 кандидати. Утвърдени и готови за регистрация”, допълни още лидерът на левицата.

От БСП отчитат още и по-голяма подкрепа за техни кандидати по места от други партии, както и сформирането на местни коалиции, в сравнение за предходните избори и отчетоха това като добра новини.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар