Кирил Петков

БСП удари на камък: НС отхвърли управленската им програма

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

По искане на зам.-председателя на ДПС Йордан Цонев парламентът отхвърли предложението на БСП за приемане на Законодателна програма на Народното събрание за периода юли-декември 2022 г. и така то отпадна от седмичната програма на НС.

Така на практика отпада управленската 6-месечна програма, която според БСП служи за основа на преговорите за кабинет с третия мандат.

От 226 гласували народни представители, “за” решението бяха 119 – групите на ГЕРБ, ДПС, “Има такъв народ” и “Възраждане”, “против” бяха от “Продължаваме промяната”, “Демократична България”, и разбира се – БСП. Независимите депутати се въздържаха.

Вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че БСП предлага Асен Василев за премиер, но само при съгласие за спешна законодателна програма, която да бъде одобрена от парламента в следващите шест месеца.

Според Йордан Цонев (ДПС) не може да се намери решение на това да се състави коалиция чрез взимане на решения в пленарната зала и затова предложението на БСП е недопустимо.

Зам.-председателят на парламента от Кристиан Вигенин (БСП) му опонира, че не е забранено Народното събрание да планира дейността си.

Христо Гаджев от ГЕРБ пък обяви, че “такова чудо като парламент, който приема програма за няколко месеца напред, няма”.

Отхвърлянето на програмата днес е вероятно финалният знак, че БСП ще върне управленския мандат неизпълнен.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар