БСП шокирала и източните, и западните посолства с номинацията на Радев

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кирил Добрев: БСП шокира и източните, и западните посолства с издигането на Радев

Генералът ще ползва експерти, близки до левицата, каза социалистът

С номинацията на ген. Румен Радев БСП са хвърлили в шок и източните, и западните посолства. Това заяви депутатът от левицата Кирил Добрев по бТВ на въпрос дали кандидатурата на Радев е била съгласувана с руския разузнавач Леонид Решетников.

Той коментира, че лидерът на БСП Корнелия Нинова се е срещнала с Решетников месец, след като е била известна номинацията на Радев. Направени били и три срещи с американския посланик отново след номинацията. Те били само информирани с каква кандидатура ще се явява БСП на президентските избори, обясни Добрев.

По думите му ген. Радев ще ползва експерти, близки до левицата, а не ярки политически фигури.

Според Добрев президентът Росен Плевнелиев е вкарал страната в политическо безвремие. Държавният глава е трябвало да направи служебен кабинет веднага, а не един месец да се правят “псевдо разговори и консултации”. Той допълни, че скоро ще стане ясно, че Плевнелиев е срещнал проблеми с това да състави кабинет, защото всички, до които се е допитал, са му отказали.

“Ако някой иска да ангажира Радев по-рано с решения и участия, то тогава и Росен Плевнелиев, и Маргарита Попова могат спокойно да подадат оставка и в действие да влезе Румен Радев”. По думите му, когато бъде казано, че предстоят предсрочни избори, държавната администрация буквално спира да работи.

“Не знам какво прави Плевнелиев, но това е загуба на политическо време. Държавата не работи. Когато ГЕРБ и БСП не участват в ново управление, всичко е безсмислено. Тече политическо безвремие и милиони се харчат на всяко заседание на Министерския съвет”, категоричен е Добрев.

Според него “Реформаторите за последно виждат парламента отвътре”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар