БСП ще иска прекрояване на бюджета – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Парламентарната група на БСП ще поиска актуализация на бюджета. Целта е да се осигурят средства за назначаването на 1000 служители в МВР и 6000 служители в Министерството на отбраната. Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова след семинар на тема “Националната сигурност”, предаде “Дарик”. Около 300 млн. лева са нужни за назначаването на 1000 служители в МВР и още около 320 млн. лева за 6000 души в армията според данните, цитирани от лидера на БСП. Парите могат да се вземат от бюджетния излишък, който, по думите на премира Бойко Борисов, варирал между 1,5 и 3 млрд. лева, поясни Нинова.

От БСП настояват за още няколко промени, свързани с националната ни сигурност: актуализиране на стратегията за сигурност до края на месец септември; отмяна на “реформата Бъчварова” и нов закон за МВР; нов закон за отбраната и въоръжените сили, както и забрана за външно финансиране на религиозните общности у нас.

Социалистите предлагат още създаване на Европейска служба за сигурност, с централа в Брюксел и с регионални служби в държавите-членки. Тя ще бъде оперативна, ще дефинира общите заплахи за ЕС и ще координира действията на държавите членки. Предложението ще бъде доразработено на експертно равнище и представено на европейските партньори.

На проведения семинар е приет и първия Етичен кодекс на парламентарна група в Народното събрание. Кодексът забранява на депутатите от БСП да използват служебното си положение за лична изгода. От партията очакват да се приеме и Кодекс, общ за всички народни представители.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар