БСП ще продължи преговорите с „Има такъв народ“ – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Националният съвет на БСП и коалиционните партньори на парламентарната група взеха решение преговорите с “Има такъв народ” да продължат.

Това съобщи лидерът на левицата Корнелия Нинова. Тя категорично отхвърли исканата й оставка на протест пред “Позитано” 20. “Тези 60 души не представляват членската маса на БСП, която надхвърлят 80 хиляди души”, категорична бе Нинова.

“Обявяваме се, че искаме да гарантираме сигурност на гражданите и стабилност за България и ще положим усилия за съставяне на редовен кабинет и работещ парламент. Нашата цел е парламентът и правителството да довършват пълното разграждане на досегашния модел на управление”, заяви лидерът на партията.

Тя обяви пет приоритета, които БСП залага в политиките по съставяне на правителство.

Първият е социалната политика и политиката по качество на живот, която включва борба с неравенството и бедността, увеличаване на доходите, в това число преизчисляване на пенсиите и политика за младите и работещите хора. Вторият приоритет е здравеопазването, реформа в здравеопазването, която да гарантира достъпно и качествено здравеопазване и да изпълни конституционното условие за достъп до безплатно здравеопазване на българските граждани.

“Третият приоритет е образование, наука и култура. Четвъртият е бора с корупцията и качествена съдебна реформа. Петият – възстановяване на икономиката”, каза още Нинова.

Тя за пореден път повтори, че няма да приемат налагането на либерален модел на управление, визирайки приватизацията на ББР и концесията на пътища. “Не сме съгласни с оттегляне на държавата като основен регулатор и собственик на активи, които са от ключово значение за националната сигурност на страната и за хората. – в частност приватизацията на ББР, концесиониране на пътища и т.н. Заявяваме желанието си Република Северна Македония да стане член на Европейския съюз, но препотвърждаваме позицията си, че това не трябва да става за сметка на българския национален интерес и българската история”, посочи Корнелия Нинова.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар