Медии

БТВ и Нова извадиха килограми с класически манипулатори, за да облъчват народа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Най-елементарното правило в журналистиката е, когато обсъждаш дадена тема да представиш балансирано и справедливо всичките гледни точки по нея. Действие, което оказва се е крайно непознато за палячовците, които наричат себе си журналисти в националните телевизии. Нещо повече.

Нова телевизия тази сутрин достигна невиждано ниво в манипулацията и пропагандата, канейки в своя ефир четирима души, които изцяло защитават про американската теза, според която скъсването на дипломатическите отношения на България и Русия е чудесно “събитие”, а Киро Простото е върхът на интелекта. Асен Агов съобщи, че трябва да бъдат изгонени 100 000 руснаци, Евгений Дайнов допълни, че дори изгонването на дипломатите е закъсняло, а някакъв полковник мушморок от Антлантическия съвет ни информира, че едва ли не действието на Петков от последните дни е най-умното действие предприемано в българската политика. Или с две думи – жалка картинка.Какво дъно трябва да си достигнал ти като журналист, за да манипулираш ти така публиката, както я манипулират водещите и редакторите в нова телевизия. Имаш ли право да се наречеш журналист или си една маймуна? Защото как иначе можеш да наречеш случващото се в ефира на Нова телевизия освен – четири маймуни дърдорят без да броим водещата.


 

В цялата тази ситуация лошото обаче е друго и то се съдържа във факта, че докато тея говорещи глави ръсят глупостите си в ефир, България е на път да направи историческа грешка във взаимоотношенията си с руската федерация. Грешка, която най-вероятно ще ни струва ужасно много през следващите години. Грешка, която би могла съвсем лесно да доведе до война в двете държави. Разбира се за последното никой не говори, тъй като пропагандата е толкова мощна, че нормалните хора лесно губят сигналната черта обозначаваща границата между истина и откровена лъжа.

Същото в пълня сила е валидно и за БТВ, където пък бяха поканили самовлюбения и крайно некомпетентен за батко станал по случайност шеф на Външното ни разузнаване, лицето Димо Гяуров. Същият, който е еманация на сервилничество и непрофесионализъм в службите, този самовлюбен маняк, разбира се напълно одобри  безумните ходове на Киро, но погали едната си гънка мозък с перце, съобщавайки, че той щял да направи същото, но на части.

Или накрая само с няколко думи. Очевидно е, че в България отдавна не съществуват независими медии. Очевидно е, че в България отдавна не съществуват независими политици. Очевидно е, че в България не съществува независима държава. Ние сме просто шайка слуги на скандални презокеански политически интереси.

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар