„Булгаргаз“ спечели дело срещу румънска газова компания

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Булгаргаз“ ЕАД получи решение, постановено по арбитражно дело на дружеството срещу румънския газопреносен оператор „Трансгаз“ С.А. пред Международния търговски арбитражен съд към Румънската търговска и индустриална камара, с което са уважени всички искове, предявени от „Булгаргаз“ ЕАД срещу румънското дружество.

„Трансгаз“ С.А. е осъдено да върне на „Булгаргаз“ ЕАД 6,7 млн. куб. м. природен газ, останал в използвания за доставки до България транзитен газопровод след прекратяването на дългосрочен договор за транзит през 2016 г., а ако това е невъзможно – да заплати паричната му равностойност по приложимата за периода цена. В допълнение, „Трансгаз“ С.А. е осъдено да заплати лихви за забава и разноските по делото.

„С решението се увенчават с успех няколкогодишните усилия на „Булгаргаз“ ЕАД да уреди окончателно спорните въпроси с румънския газопреносен оператор по повод прекратяване ползването на газопровода на румънска територия и да си възстанови всички количества природен газ, неоснователно задържани от оператора“, коментират от „Булгаргаз“.

 

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар