Булсатком вече е собственост на представляваната от Спас Русев Viva Corporate Bulgaria

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Булсатком вече е собственост на представляваната от Спас Русев Viva Corporate Bulgaria. Това стана ясно от официално разпространено току-що прессъобщение от името на купувача. 

Сделката за придобиване на оператора за платена телевизия и широколентови услуги Булсатком е успешно финализирана и новият собственик е Viva Corporate Bulgaria, представлявана от Спас Русев, доскорошен акционер във VIVACOM. 

“Viva Corporate Bulgaria купува Булсатком с цел да подкрепи възходящата траектория на развитие на компанията като в същото време запази успешната формула клиентът да е в центъра на стратегическото планиране на дейността. Ще продължим да концентрираме усилията на Булсатком в разработване на ключови продукти и услуги – платена телевизия, разнообразно съдържание и фиксиран интернет с отлично качество на достъпни цени”, коментира Спас Русев.

Детайлите по сделката остават конфиденциални към момента, но според информация от Капитал отпреди 3 дни – цената за Булсатком е била 120 – 130 милиона евро.

Също според Капитал накрая е имало още един купувач, собственикът на Теленор България, PPF Group, предложил сходна сума за придобиването на Булсатком, но Спас Русев е бил предпочетен заради условията да изплати по-бързо сумата. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар