Бундестагът намали наполовина минималната присъда за разпространение на детско порно

Бундестагът намали наполовина минималната присъда за разпространение на детско порно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Наказанието за разпространение на детска порнография в Германия беше реформирано за пореден път след масирани критики от страна на експерти, предадоха ДПА и БТА.

Късно вечерта вчера Бундестагът намали минималната присъда за разпространение от една година на шест месеца, а за достъп и притежание на такива материали – на три месеца.

“Това, което беше с добри намерения, доведе до множество проблеми в практиката на наказателното преследване”, обясни министърът на правосъдието Марко Бушман.

Наказанията бяха увеличени през 2021 г. Оттогава всеки, който разпространява изображения на сексуално насилие над деца, е заплашен от присъда затвор между една и 10 години.

Новата реформа не променя максималната присъда.

Тъй като обаче в Наказателния кодекс на Германия простъпките, за които се предвижда минимална присъда от една година затвор, се считат за престъпления, възникна непредвиден проблем. Например родителите, които откриват детска порнография в чатовете на детето си и искат да предупредят другите, рискуват да бъдат осъдени на затвор, ако препратят файловете по невнимание.

Поради увеличаването на минималната присъда вече не беше възможно да се избегне наказанието. Ето защо законодателите отново намалиха минималната присъда.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар