Бургазлия държа 3-годишния си син 20 часа заложник, заплаши го с нож – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Близо 20 часа е продължила полицейска акция по освобождаването на тригодишно момченце и неговата 75-годишна баба. Те били държани насила от вчера в семейния апартамент в бургаския комплекс “Славейков” от 36-годишния баща на детето и син на възрастната жена.

Момченцето и баба му са в добро здравословно и психическо състояние, служителите от Института по психология към МВР ще им окажат допълнителна подкрепа, съобщиха от МВР.

Около 18.45 часа вчера в Областната дирекция на МВР в Бургас е получено съобщение за възникнал семеен скандал в апартамент в жилищния компрекс. Полицаите, отзовали се на адреса, успели да изведат от жилището 31-годишна жена. 

Тя била заплашена от 36-годишния мъж, че ако се опита да изведе детето, той ще го нарани. Мъжът дори демонстрирал намерението си, като опрял на врата му кухненски нож.

След заплахата бургазлията успял да заключи входната врата, барикадирал я с мебели и я заковал с подръчни средства, оставайки в апартамента на четвъртия етаж с детето и 75-годишната си майка.

Своевременно бил сформиран екип от полицаи, психолози, криминалисти и пожарникари. Психолозите осъществили контакт с мъжа за безинцидентно освобождаване на близките му, но срещнали категоричен отказ.

Бургазлията заявил, че разполага с огнестрелно оръжие и взривни вещества, които ще детонира при евентуален опит за проникване в апартамента.

Около 14.30 часа днес, след преценка и анализ на ситуацията, екип от “Специализираните полицейски сили” при ОДМВР влязъл в апартамента през терасата, като извел невредими 3-годишното дете  и баба му.

 36-годишният мъж е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар