Бургас да привлича туристи не само за плаж, а през цялата година

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Амбиция: Бургас да привлича туристи не само за плаж, а през цялата година

Снимка: “Actualno.com/ Гергана Цонева”

Представители на туристическия бизнес и Община Бургас се събраха на работна среща. Целта е да се направят предложения и от двете страни за целогодишно присъствие на туристи в Бургас и региона. В срещата участваха туроператори, представители на туристически фирми, собственици на атракциони, хотелиери, ресторантьори и общинските съветници. Инициативата е на Диана Саватева, зам.-кмета по култура, туризъм и спорт. На форума тя каза: “Нужно е да се активират всички точки в туристическата карта на региона, за да се разгърне големият му потенциал. Фокусирали сме се за уикенд и събитийния туризъм извън летния сезон”.


По-голямата реклама на града и региона, създаването на обща марка, предлагането на черноморска кухня и винени дегустации, хайкинг и тракинг турове са част от представените идеи. За да се разшири сезонът и да не бъде заключен само в месеците за плаж, са включени и природни забележителности като езерата Мандра, Атанасовско, Вая, орнитоложкият център “Пода” и природен парк “Странджа“.
Има възможността Бургас да обогати туристическия си продукт и с предлагането на туристически обекти по вода, чрез морски таксита.Обсъдени бяха и контактите между бизнеса и учебните заведения, които осигуряват кадри за туризма.


Предложенията ще бъдат разгледани от ресорния екип на общинската администрация.
Представителите на туристическия бранш ще получат информация за спортната и културната програма на Община Бургас, която може да бъде предлагана като самостоятелен продукт или част от пакетно предложение.


Actualno.com

Етикети:
Бургас Туризъм

Рейтинг:
5
от 5.
Гласували общо: 1 потребители

Източник: actualno.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар