Бурните вълни разрушиха част от пешеходната алея от Бургас до

Бурните вълни разрушиха част от пешеходната алея от Бургас до “Сарафово”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пропадна пешеходната алея между Солниците и кв. “Сарафово” в Бургас. За това сигнализира в социалните мрежи бургаският депутат Андрей Рунчев.

“Остава старият “черен” път през нивите, който не е подходящ за разходки през това време на годината поради метеорологичните условия. Нееднократно предупреждавахме, че това ще се случи”, посочва той. Пешеходният и велосипеден маршрут от квартал “Сарафово” към града на практика е прекъснат. Причината е бурното вълнение през последните дни. 


Пешеходци и колоездачи се налага да преминават през стръмен баир, за да достигнат до другата страна. Алеята се използва от стотици бургазлии за разходки и спорт, а пропадането в този участък започна преди около 2 години.

През лятото на тази година от МРРБ напомниха, че теренът е държавен и подкрепят искането на областната администрация за финансиране на действия по него от фонда за бедствия и аварии.

Т. нар. “крайбрежна алея” към кв. “Сарафово” е изградена върху брегоукрепително съоръжение “дамба”, което е част от приключилия през 2021 г. проект за изпълнение на геозащитни мерки на свлачище “Сарафово”.


Снимка: Facebook, Андрей Рунчев


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар