БФС обяви 10 клуба с лиценз за евротурнирите, ЦСКА е вътре – Спорт

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Десет български футболни клуба са получили лиценз за евротурнирите, съобщи официалният сайт на БФС, цитиран от Sporta.bg. В списъка е ЦСКА, но е допълнено, че с решение на УЕФА все пак “армейците” са аут. Те обжалват в Лозана и се чака решението. Всички други отбори, които спечелиха мястото си в Европа с игра на терена, имат и лиценз. Това са шампионът Лудогорец, Ботев (Пловдив), Левски и Дунав.

Ето какво пише в информацията, поместена на сайта на БФС:

“Лицензионната комисия съобщава, че приключи лицензионната процедура за лицензирането на футболните клубове за участие в турнирите на УЕФА през сезон 2017-2018 г.

След проверка на представената документация и в диалог с футболните клубове лиценз за участие в турнирите на УЕФА за сезон 2017-2018 г. получават (по реда на действащото класиране в Първа професионална лига):

ПФК “Лудогорец” – Разград

ПФК “ЦСКА-София” – София

ПФК “Левски” – София

ПФК “Дунав” – Русе

ПФК “Локомотив Пловдив 1926” – Пловдив

ПФК “Черно море” – Варна

ФК “Верея” – Стара Загора

ПФК “Ботев” – Пловдив

ПФК “Берое” – Стара Загора

ПФК “Славия 1913” – София

Заб: Съгласно решение на администрацията на УЕФА от 29.05.2017 г, ПФК “ЦСКА-СОФИЯ” не се допуска до участие в Европейските клубни турнири. Очаква се решението на Спортния арбитражен съд в Лозана, Конфедерация Швейцария.

Съгласно чл. 14, ал. 7 от Наредбата за националното клубно лицензиране, издание 2016 г., отборите получили лиценз за УЕФА, участват със същия лиценз в националните първенства и турнирите на БФС през 2017 – 2018 г.

Допълнително ще бъде публикувано съобщение за останалите футболни клубове, получили лиценз за участие в националните първенства и турнири на БФС през сезон 2017 – 2018 г.”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар