БХК ли преценява дали някой се е поправил?! Ами да закриваме съдебната система тогава!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Освободиха убиеца Джок Полфрийман, въпреки, че шефа на затвора казва пред медиите и преди малко, че многократно е давал отрицателни становища за предсрочното му освобождаване, защото лицето нито съжалява, нито се е поправило!

Ха кажете ми от къде съдът изсмука тези мотиви?

„Съдът счита, че при тези данни за прояви на осъдения по време на изпълнение на наказанието, които сочат изцяло за положителна промяна у него, може да се приеме убедително, че изпълнението на целите на наказанието е дефинитивно и необратимо постигнато. Преди процесното осъждане осъденият не е имал криминални прояви.

Предвид обстоятелството, че осъденият не е български гражданин, а и с оглед липсата на конкретни данни, които да обусловят необходимостта от това, съдът намира, че прилагането на пробационна мярка в рамките на изпитателния срок не се налага.”

От къде дойдоха тези „данни“ след като ръководството на затвора не ги е дало? Какво „условно освобождаване“ при положение, че лицето ще напусне страната и пробационни мерки не се предвиждат?

Значи директно си освобождаваме един убиец, само защото някой е дал едни пари някъде?! БХК ли е организацията, която преценява дали някой се е поправил?! Ами да закриваме съдебната система тогава!

Мариана Христова, Фейсбук

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар