БЧК-София издирва “Търсачи на съкровища”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Столичната организация на Българския Червен кръст (БЧК) организира събитие под надслов “Търсачи на съкровище” – издирване на разделено семейство след земетресение, съобщиха от организацията.

Събитието ще се състои в неделя от 10.30 до 17.00 часа в Борисова градина – лятната сцена и пространството до къпалня “Мария Луиза”.

Изявата на открито е по повод 100-та годишнина на БМЧК и цели да популяризира младежкото доброволчество и да представи дейностите, които осъществява организацията по време на бедствие.

Организирана е състезателна ролева ситуационна игра “Търсачи на съкровище” – издирване на разделено семейство след земетресение, изцяло разработена от доброволците на организацията. Събитието ще се реализира в партньорство със “Създатели на приключения” ЕООД.

Предвидени са различни пунктове и съоръжения, които ще бъдат разположени на територията на Борисовата градина – лятната сцена и парковото пространство до къпалня “Мария Луиза”. На всеки пункт по занимателен начин, участниците ще бъдат въвеждани в основните дейности на екипите на Червения кръст при извънредна бедствена ситуация – действия по издирване, радиокомуникации, възстановяване на семейни връзки, логистика, спасяване, транспортиране на пострадали, оказване на първа долекарска помощ и на първа психологична помощ.

По време на събитието ще бъдат разпространявани и тематични информационни материали.

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар