Бъдещата първа дама на САЩ Джил Байдън: “Обичам мигрантите и бежанците”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тя преподава на бежанци и мигранти. Преживявала е и триумфи, и лични трагедии. Гледа спокойно на новата си роля: бъдещата първа дама на САЩ Джил Байдън има амбициозни планове за времето, което ще прекара в Белия дом.

 

Пленителна усмивка, симпатично лице, дълги руси коси – Джил Байдън несъмнено влива свежа струя в атмосферата на политическия Вашингтон. 69-годишната д-р Джил Байдън е не само съпруга на избрания президент. Тя е бивш модел, страстна бегачка на маратонски разстояния и промовирала учителка.

“Преподавам на много мигранти и бежанци. Обичам ги, както и техните истории. Харесвам това, че мога да им помогна по техния път към успеха“, казва тя в интервю пред телевизия CBS. И по времето, когато мъжът ѝ беше вицепрезидент при Барак Обама, Джил Байдън продължи да преподава в Community College.И като първа дама на САЩ тя няма намерение да изостави служебните си задължения. “И след като се нанесем в Белия дом, смятам да продължа да работя като учителка. Искам хората да зачитат по достойнство учителите и да оценяват труда им по-високо“, казва тя.

Амбициозни планове

 

Бъдещата първа дама на САЩ има амбициозни планове за времето, в което ще пребивава в Белия дом. Тя смята да се ангажира за въвеждането на безплатно средно образование, да продължи да помага на семействата на военни, изпратени на чуждестранни мисии, и да се ангажира в борбата срещу рака. На първо място сред приоритетите си обаче тя поставя подкрепата за съпруга си Джо, за когото е омъжена от 1977 насам. “Имаме навика да обсъждаме различни въпроси и да се изслушваме взаимно“, казва тя в интервюто.

Веселият нрав и откритият характер на Джил Байдън обаче не могат да заблудят внимателния наблюдател. Тя често пъти има доста замислен вид. Съветът, който давала на съпруга си по време на клеветническата предизборна кампания, гласял: “Не допускай да те провокират с обиди от сорта на ‘заспалия Джо’, не търси никакви обидни квалификации по адрес на Доналд Тръмп, защото това би означавало да слезеш до неговото ниво и да отвръщаш на обидата с обида.”

“Заедно можем да превъзмогнем всичко”

Джил и Джо Байдън се преживели не един и два тежки момента в съвместния си живот. Например смъртта на сина му Бо, починал през 2016 от тумор в мозъка. „Това беше най-лошото, което може да преживее един родител – да загуби детето си. Но заедно ние сме способни да превъзмогнем всичко“.

Източник:dw.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар