Българинът продължава да гласува както му е казал чорбаджията

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Българите все още са склонни да продават гласа си и да сипват проценти в кацата на корпоративния вот. Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията и Калин Славов, изпълнителен директор на Асоциация ”Прозрачност без граници”, коментираха явлението в сутрешния блок на БНТ.

“Балотажът е мястото, където ще видим действително кой какви пари ще инвестира в местната власт. Тази кампания изглеждаше по-вяла в сравнение с онази отпреди кризата през 2008-2009 г.”, заяви Тихомир Безлов.

 

Ако ви прави впечатление, има общини където местни лидери кметуват по 6-7 мандата. Местната икономика е тяхна, обясни Безлов.

 

“Трудно може да се пресметне корпоративният вот. С годините очакването, че в тъмната стаичка човекът ще гласува по съвест, не се случва. Той продължава да си гласува както му е казал чорбаджията”, смята анализаторът.

 

Калин Славов, изпълнителен директор на Асоциация “Прозрачност без граници”, заяви: “Наблюдаваме капсулиране на местно равнище. Да, икономиката е в ръцете на местните управляващи, на общински съветници и кметове. Това капсулиране върви и с контрола върху самия изборен процес. Едно от нещата, които трябва да се направят, е извеждането на тези престъпления от местното пространство”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар