Българин от партията на Меркел влезе в местния парламент с преференции

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българин влиза в местния парламент в Германия от партията нa канцлера Ангела Меркел. Тома Розов печели мястото си благодарение на гласовете на българската общност в малък град в Долна Саксония, събщи bTV.

Тома Розов казва, че християндемократите са били подготвени за загубата от социалдемократите заради социологическите проучвания. „Но винаги има едно „но“ – не се знае дали ще могат да сформират самостоятелно правителство“, уточнява Розов.

Българинът живее от 11 г. в германски град Вилдесхаузен, роден е в Гоце Делчев.

Местният лидер на ХДС го кани да влезе в надпреварата за местния парламент. Предизборната кампания е очи в очи и Тома печели с преференции, но няма амбиция за голямата политика. „Нямам големи амбиции в политиката, все пак Германия е едно малко затворено общество. Все още не съм подготвен за това високо ниво“, уточни българинът.

Сънародникът ни ще се грижи за интеграцията на нашата общност там. Много от българите в града работят в голяма птицекланица в града. А Тома Розов е служител в местна фабрика за картофи. Признава, че заради въведените противоепидемични мерки, животът е станал по-труден, ако не си ваксиниран.

Местният парламент във Вилдесхаузен се събира през октомври, а там ще е и Тома Розов.


Снимка: Фейсбук

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар