Българите в Чехия ще гласуват с декларация – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министерството на вътрешните работи на Чехия увери посолството ни в Прага, че налаганите мерки, които ще бъдат в сила към 4 април 2021 г. в страната, не биха препятствали придвижването на българските граждани до дипломатическата ни мисия с цел гласуване за народни представители.

Чешките власти препоръчват на гражданите, които ще пътуват, за да упражнят правото си на глас в посолството ни, да притежават декларация, посочваща целта на пътуването им в случай на проверка. Декларацията е публикувана на сайта на мисията ни на следния линк: https://mfa.bg/embassies/czech/news/28986

Декларацията следва предварително да бъде разпечатана и попълнена с име и фамилия, адрес, номер на документ за самоличност и подпис.

Припомняме, че на територията на Чешката република е в сила вечерен час със забрана за придвижване от 21,00 ч. до 05,00 ч., освен по уважителни причини (прибиране вкъщи от работа, по здравословни причини и пр.). Придвижването през деня е разрешено само по наложителни причини (работа, обучение, грижа за другиго, набавяне на хранителни продукти, пощенски услуги и пр.).

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Чехия на телефони: 00420 222-212-011; 222-211-258; 222-211-259.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар