Българите в чужбина се събират на общ протест в Деня на будителите

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Българи от 20 града по света и в страната с обща инициатива – „Заедно Будни!” е обединен онлайн протест на българи в чужбина, който ще се проведе в Деня на народните будители.

“Нашето недоволството към настоящите български управници и желанието ни за промяна са все така силни.  Осъзнаваме, че грубите им опити за натиск, машинации, залъгване, отстраняване на редица сериозни проблеми и нередности от центъра на общественото внимание имаха известен успех и в крайна сметка им спечелиха ценно за тях политическо време. Точно поради това се тревожим за по-нататъшното развитие на ситуацията и желаем да осъществим директна връзка между протестиращи от България и от чужбина, която да ни позволи да скъсим разстоянието и да се заредим взаимно с нови сили. Желанието ни е да останем будни и активни и да продължим напред заедно, въпреки различните предизвикателства и ограниченията наложени ни освен всичко останало от епидемията и застудяването.

 

Желание за участие са заявили хора от около 20 града в чужбина и България , както и някои граждански движения в България. Ще бъде излъчван и фейсбук Live на страницата на Будни Заедно.”, съобщават организаторите.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар