Българите се обединиха в битката за живота на 17-годишната народна певица Цвети

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Цвета Страхилова вече е в Германия, където в специализирана клиника ще се извърши трансплантацията, която да спаси живота й, съобщават нейни близки, цитирани от Perniknews.com.


13-годишната Деси може да спаси болната си от рак сестра, но трябват средства

Самата операция ще се поеме от Здравната каса. Средствата, които се събраха по време на благотворителната кампания в подкрепа на 17-годишната народна изпълнителка, ще се използват за престоя й в Германия.

Възстановяването на младото момиче, страдащо от остра лимфобластна левкемия, може да продължи година. Всички, които помогнаха на Цвети, се надяват тя да се върне в Перник здрава и щастлива.

Цяла България стана съпричастна на случая след пост във Фейсбук на журналиста Ники Кънчев. Той сподели, че 13-годишно момиче от Перник се бори с всички сили и средства за живота на своята сестра и помоли всички за помощ. “Пиша и плача. Аз си знам защо. Имам особен сантимент към близначките, към сестрите, към сестринската саможертва. Поеми ти удара, жертвай се за да живее другата! Господи, Господи! Вижте ги тези две прекрасни сестрички. Десислава и Цвета Страхилови. От прекрасния Перник, даже от село Богданов дол, до Перник.

Цвети е болна от рак на кръвта, остра лимфобна левкевмия. В момента е в ремисия в ИСУЛ в детската онкохематология под грижите на доктор Надежда Юрукова и под личното наблюдение на моя голям приятел професор Добрин Константинов, на когато имам пълно доверие, защото е спасил много български деца.

Та, Цвети е болната. А Деси е сестра й, която е готова да й дари костен мозък в клиника в Дюселдорф. Слава Богу, оплюваната от мнозина Здравната каса ще поеме операциите. Браво!

Трябват обаче още парички, защото Цвети и майка й Мира, най-обикновена българка от Пернишко ще трябва да живеят в Германия от 6 месеца до 1 година докато траят манипулациите.

Ето банковата сметка, на която можете да преведете каквото решите за Цвети Страхилова.

Обединена Българска банка

Цвета Бойкова Страхилова

BG50UBBS80021018910250 BIC код UBBSBGSF

Та така, Деси и Цвети Страхилови.

Всъщност забравих да ви кажа най-важното. Деси е малката сестричка, ей този фъстък на 13 години е готова да се ЖЕРТВА за сестра си Цвети, която я е гушнала. Господи, Господи и ние си мислим, че имаме проблеми. Не, хора, имаме Герои! Като Деси Страхилова”, написа на 17 юни Ники Кънчев и светкавично организира и благотворителен концерт, на който се отзоваха много звезди.

“Искам да благодаря на всеки един човек, който в момента е зад мен. Благодаря от сърце за търговете, всичките кутии из целия град, и още хилядите благотворителни кампании и концерти, и турнири… благодаря, че отделяте средства, време и любов! Изключително трудно е, много е тежка всяка вливка, но аз вярвам, че съм силен човек и ще мина през всичко”, написа във Фейсбук самата Цвети преди няколко дни.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар