България е в ден за размисъл – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес е ден за размисъл преди местния вот – не се допуска предизборна агитация. Съгласно Изборния кодекс не разрешено да се публикуват данни от социологически проучвания, от допитвания до общественото мнение, както и от Екзитпол за резултатите и нагласите на избирателите за подкрепа на определена партия, коалиция, местна коалиция или независим кандидат до приключването на изборния ден в 20:00 часа на 27 октомври.

За участие в местните избори в ЦИК регистрираните партии и коалиции са общо 66 – 59 партии и 7 коалиции. 

В изборите за общински съветници и кметове, право на глас имат хората с българско гражданство, навършили 18 години. Имат регистрация по постоянен и настоящ адрес на територията на страната към 26-ти април 2019-а. Които не са под запрещение и не изтърпяват наказание лишаване от свобода. 

“В общините ще има различни бюлетини според броя на кандидатите. Специфичното тази година е, че имаме графа “не подкрепям никого”. В листата за избор на кмет отляво са написани имената на партиите и местните коалиции, които са издигнали кандидата. Отдясно се намират имената на кандидатите за кмет на община. Независимите кандидати са отбелязани като такива, за да може се отрази, че те не са издигнати от нито една политическа сила. На гърба на бюлетината има два печата”, заяви в ефира на Нова телевизия говорителят на ЦИК Александър Андреев. Той допълни, че бюлетината за общински съветници е най-объркваща за избирателите, тъй като е доста дълга. 

“Преди да влезем в изборното помещение, е хубаво да се запознаем с информационното табло. Там ще има образци на изборните книжа”, каза още Андреев.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар