Кирил Петков Урсула

България е получила 290 милиона лева от ЕС за бежанците от Украйна! Къде изчезнаха 100 милиона се пита в задачата

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европейската комисия изплати днес над 3,5 милиарда евро на държавите-членки от ЕС, предназначени за украинските бежанци.

България е получила 148 360 870 евро от кохезионните фондове. Най-много средства получава Полша – 562 098 072 евро, тъй като страната е приела най-много бежанци от Украйна. Парите са по линия на инструмента за сближаване за бежанците в Европа (CARE), предаде Фрог.

Плащанията са авансови и могат да бъдат използвани за храна, настаняване, здравеопазване, образование, помощ за достъп до работни места и други нужди на бежанците от Украйна.

Целта на Брюксел е да подпомогне публичните бюджети на държавите-членки, допуска се разходите, които могат да бъдат покрити да са със задна дата от датата на руската инвазия в Украйна.

Интересно е обаче, че България до този момент е похарчила за бежанците едва 120 милиона лева от февруари досега до краят на месец май, ще трябват още 60 милиона лева според разчетите на министъра на финансите, така за пореден път лъсва истината, че парите които идват от ЕС за бежанците са много повече от тези, които тук се харчат според думите на властта, но никой не казва, къде изчезват останалите средства.

При постъпления от близо 300 милиона лева и похарчени до краят на май 180 милиона лева, някой трябва вече да даде обяснение къде отиват останалите 120 милиона лева, които ни се предоставят от ЕС.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар