България е прокълнато място, населено с проклети хора

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Големият български скулптор Георги Чапкънов, автор на паметника на София в столицата и съавтор на герба на републиката, получава пенсия от 312 лева на месец, каза той в интервю за бТВ.  „България е идиотско място … това е прокълнато място, населено с проклети хора“, каза той в предаването „120 минути“.

 

На въпрос на водещия Светослав Иванов как живее с толкова пари, художникът, някои от чиито творби са изложени в Ермитажа и в Пушкинския музей, отговори: „Аз работя, бе…Ако спра – край!“

78-годишният артист обаче призна, че силите го напускат и издържа да работи без почивка по 15-20 минути. Той каза, че с труда си досега е изхранил трима синове и осем внуци и че за тях е било „всичко, което излизаше от моите ръчички“.

Призна и че тъгува по покойната си съпруга: „Тя отгледа децата, внуците и мене и си отиде от тоя свят“.  „Най-големият син изчезна, след като майка му почина. Не съм го виждал и по-добре. Средният е режисьор, страхотен и го канят на много места. Най-малкият син и съпругата му нямат работа, затова гледам да им помагам“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар