България е страната с най – ниският акциз за горивата, но за сметка на това с най – високите цени на същите!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Цените на горива днес в Австрия и Германия са по-ниски от тези в България.

На места са и същите, но това нямаше да е така, ако тук акциза който плащаше производителя на държавата, беше същият който плащат в Германия и Австрия.

Ако акцизите бяха изравнени в целият ЕС, то в България определено щяхме да плащаме най – скъпото гориво, спрямо останалите страни, защото явно у нас някой изчислява нещата така както е угодно на монополистите и онези, които държат данъчните складове за съхранение на гориво.

И за незапознатите, ще кажем, че собствениците на тези складове са същите тези производители, които ни продават горива и от колонките на бензиностанциите си. За качеството на горивата в България, Германия и Австрия няма да пишем, защото на всички ни е известно, че нещата са в пъти в полза на хората, които потребяват горива в центъра на Европа.

Но искаме да знаем, как става така, че тук произвеждаме горива от най-евтиният петрол сорт “Урал” и имаме най – ниският акциз, а цените на горивата ни са същите като тези на германците и австрийците, които получават горива от по-скъпият сорт петрол “Брент” и имат по – висок акциз.

Също така не трябва да пропускаме и факта, че в Германия и Австрия един служител на бензиностанция получава между 1600 – 2100 евро заплата, докато в България получава едва 400 – 500 евро.

Така че някой някъде прибира една огромна сума пари всеки ден, естествено със знанието на всички държавни инстититуции, но както знаем, държавата в лицето на Борисов и правителството на Герб и Обединените патриоти няма как да се намеси, защото сме държава в която се спазват пазарните принципи и след като има търсене и потребление на тези цени, значи всичко е нормално.

Няма значение, че има държави в ЕС в които държавните органи контролират това нещо наречено спекула и корупция, също така имат и прокуратури и съдилища, които разследват и осъждат министри, премиери и президенти за това че покровителстват горепосочените неща.

В България явно това няма как да се случи, защото за всичко са виновни онези преди Борисов, които му съсипаха държавата…

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар