България ликува! ГЕРБ се разпада. Очакват се всенародни празненства.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бойко Борисов оглавява предизборния щаб на „ГЕРБ и коалиция“ за евроизборите.

За целта премиерът е инициирал създаването на коалиционен щаб, в който ще участват представители на всички партии-фантоми от коалицията на ГЕРБ, а самият Борисов ще е председател.

 

Чрез този си ход Банкянския на практика изземва функциите на Цветан Цветанов, който остава председател на предизборния щаб на ГЕРБ, но само на хартия. А всъщност ще е лишен от каквито и да е функции. Защото предизборния коалиционен щаб на Борисов ще е над него.

След скандала с луксозните апартаменти на властта „Апартаментгейт“, Борисов отстрани Цветанов от Народното събрание, където последният беше шеф на парламентарната група. Но му остави поста Зам. председател и правото да ръководи предизборните кампании на партията. Борисов отстранява Цветанов от ГЕРБ много бавно, меко и внимателно! А защо е така предпазлив, ще стане ясно по-надолу в текста.

Второто място на ГЕРБ на евроизборите, което вече провиждат дори близките им социологически агенции, явно силно е притеснило Борисов. Затова сега той е решил еднолично да сложи ред във вътрешнопартийните дела, които беше позанемарил, поверявайки ги на Цветанов.

С тези спешни и екстремни мерки обаче Борисов доста закъсня, категорични са анализаторите.

А че имаше вопиюща нужда от тях не ще и дума. Най-малкото по причина, че е абсолютна гротеска да гледаш как Цв. Цв. с апартаментите за милиони обикаля сред бедния и окъсан народ по села и паланки, за да му обяснява как Европа ще му подобри живота. Като е очевидно, че за 12 години в ЕС, Европа подобри живота само на емигрантите, които се преселиха там. И на верните й слуги на терен – като Цветан Цветанов и съпартийците му. Да не говорим, че от поне месец насам всяка поява на Втория в ГЕРБ сред народа е съпроводена от мощни освирквания и закани. Ето ти още една причина за паническото решение на Борисов да отстрани Цветанов от кампанията.

Напрежението между Борисов и Цветанов не е от вчера и не е тайна за никого, колкото и упорито и двете страни да отричат. Очевидно беше, че Цветанов се изживява като нещо много повече от заместник на Борисов. Очевидно беше и че на Борисов това никак не му се нрави. Между двамата прескочиха високоволтови дъги по няколко ключови теми, като гоненето на руски дипломати и отношенията ни с Русия и Китай.

А задкулисните сблъсъци на лобитата им вътре в самата ГЕРБ вече са ежедневие. Никак не беше случайна например репликата на Йорданка Фандъкова, която непосредствено след скандала с апартамента на Цветанов за 1.5 млн. заяви: „На мястото на Цветанов аз веднага бих си подала оставката от абсолютни всички постове“. След коментара на столичната кметица, Цветанов заяви, че „била употребена“ в атаката срещу него. Но „употребена“ от кого? Това Цецо не каза. Добре известно е, че Фандъкова и Томислав Дончев са от лобито на Борисов. Затова и след столичната кметица вторият удар по Цецо нанесе именно Дончев с изключително острото си изказване за нахалните опити на „Втория“ да задържи властта си, след скандала с имотното му състояние.

Разбира се, Борисов няма как да се отърве от Цветанов напълно. По две причини:

Първо- ще пострада цялата партия. Ако Цветанов реши, може с лекота да нанесе смъртоносния удар на ГЕРБ.Достатъчно е да откъсне верните нему регионални структури на партията, които по обща преценка са две трети от всички.

И Второ- Ако Цветанов реши, с още по-голяма лекота може да прати Борисов задълго в затвора! Широката публика може и да е позабравила скандалът с подслушванията, при който се доказа, че Цвъки е шпионирал дори Борисов… и то на ниво личен живот. Така че, бъдете сигурни – в някой банков сейф Цветанов със сигурност пази една дозина компромати срещу шефа си.

И няма да ги извади само ако Борисов му пази гърба от прокурорско разследване на съмнителните му имотни афери. Така както вече на два пъти го отърва от затвора – за незаконните масови подслушвания на граждани и за шестте апартамента, закупени с пари с неясен произход.

Skandalno.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “България ликува! ГЕРБ се разпада. Очакват се всенародни празненства.

 • Настана време да се запази десницата ……и за това е нужно да падне и да се разпадне ГЕРП!!!!!!
  А за да падне и да се разпадне ГЕРП е нужно България да се обедини: ВСИЧКИ СРЕЩУ ГЕРП….и колкото и да е жалко, дори и с отвращение, трябва да се гласува за БСП, ЙОНЧЕВА И НИНОВА, за сега ЕДИНСТВЕНИЯТ ВЪЗМОЖЕН И УСПЕШЕН ВАРИАНТ ДА СЕ ГЪТНЕ ГЕРП….. иначе байхУЙя и байхУЙовците ще са вечни!!!!
  Помнете и Хитлер нямаше да е победен без съюз и обединение на различни по убеждение държави!!!!!
  Ей го и Радан установява, че седесарите се осъзнават и разсъждават трезво……
  100 000 седесари не биха избрали ГЕРБ и СДС. Това заяви пред БНР Радан Кънев, водач на листата на “Демократична България” за европейските избори.
  “Срещам приятели, които са участвали повече от веднъж в свалянето на БСП от власт, но днес се колебаят дали да не гласуват за тях, само и само цитирам – тия да се махнат от властта”, каза още Кънев.

Вашият коментар