България на Борисов няма вертолети за медицински и спасителни нужди, но има F-16 на чертежи и полугоден “Турски поток”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Животът и здравето на българските граждани и туристи не са сред приоритетите на проваленото и корумпирано правителство на Бойко Борисов, което работи “усвояване” и “откупуване” заради зависимостите си. Кабинетът на Бойко Борисов, с вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов, плати на САЩ милиарди за чертежи на “боен сокол” F-16, за да се снима балканският министър-председател от Банкя с президента на Щатите Доналд Тръмп, като зад официалния договор прозира и изпросена многомилиардна политическа индулгенция за него и Пеевски, както и за неналагането на санкции на “Турски поток”, който струва на българските данъкоплатци близо 2 млрд. евро.
 

И, докато България има самолети на хартия, е единствената страна в Европа, която не разполага с животоспасяващите вертолети за медицински и спасителни нужди.

“Ако имахме хеликоптер, спасителните операция в Стара планина щяха да завършат за час и половина, а те продължиха 11 часа”, заяви директорът на Планинската спасителна служба към Българския червен кръст Емил Нешев пред БТВ.

“Изключително болезнена е темата за липсата на хеликоптер за ПСС. Не знам как са се чувствали пострадалите през това време, докато ги обработим, докато ги свалим долу до линейките. Да не говорим за рисковете, в които поставяме спасителите. Смятам, че отговорните лица и институции трябва да вземат мерки в крайна сметка. Това е поредният случай, в който липсата на хеликоптери се отразява до такава степен на нашата работа”, каза Нешев.

“Чувам, че първият хеликоптер ще го имаме през 2023 г. А дотогава? Колко души трябва умрат?”, попита директорът на Планинската спасителна служба и отбеляза, че темата за спасителните хеликоптери се повдига след инцидент в планината, но няколко дни след това отново се забравя.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар