България не успя да се класира за финала на Евровизия – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България не успя да се класира за финала на Евровизия. В първия полуфинал на песенния конкурс участваха 17 държави, 10 от които продължават до финала.

Страната ни се представи с песента Intentions, изпълнявана от Intelligent Music Project. В състава на групата влизат вокалистът на Rainbow – Рони Ромеро, „ветеранът“ на конкурса – Стоян Янкулов-Стунджи, както и Славин Славчев, Димитър Сираков и Бисер Иванов. Те обаче не събраха достатъчно гласове, за да продължат напред.

Музикалният проект се хареса в залата, а коментаторът на телевизия Rai Uno отбеляза, че българите имат много приятно сценично присъствие. Сред специалните ефекти в нашата песен бе триметрово „звуково ядро“, разположено на сцената.

За финала се класираха представителите на Швейцария, Армения, Исландия, Литва, Португалия, Норвегия, Гърция, Украйна, Молдова и Нидерландия. Вторият полуфинал ще се проведе в сряда, на него ще се явят още 18 държави.

Тази година събитието се провежда в Торино, а победителят ще стане ясен на 14 май.

Kalush Orchestra от Украйна са сочени като безспорни фаворити с песента Stefania, посветена на майката на един от музикантите. Мъжката хип-хоп група комбинира етнически мотиви с модерен звук, постигнат с традиционни фолклорни инструменти, пише „Сега“. Много от участниците във вечерта носеха украински знаменца или костюмите им бяха решени в жълто и синьо – цветовете на националния флаг на Украйна.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар