България отново е парламентарна република!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България отново е парламентарна република! И, моля, да не ни приказват за реваншизъм онези, които я поругаха същата тази парламентарна република.

Както написах на една депутатка от ГЕРБ, която в старата надменна позиция ми поиска сметка, че й правя забалежки за неграмотността й, заслужава си реваншизъм фактът, че за 10 г. – от 2010 г. до 2020 г., България слезе 19 места надолу по качество на образованието до незавидната 83-та позиция в света.

Същата управлява просветата от 2009 г. насам. Ами трябва си реваншизъм за тоталното опростачване, за превръщането на институциите в бухалки, за погазването на всякакъв закон и морал, за непреставащите опити за убийство на медиите и на словото изобщо, за липсата на всякаква култура и свободно мнение, за харченето на безброй пари за глупости, вместо за линейки и медицински хеликоптери, което реално доведе до смъртта на поне половината от 15 000 българи, починали с ковид само през последната година.

Тази политическа чалга приключва! Днес, утре или вдругиден. Приключва и пътят на всички онези, които нагло и надменно ни караха да повярваме в думите на поета, че “свестните у нас считат за луди”.

Християнско е човек да се смири, да помоли за прошка. Ето, Мозъка, комуто ние дадохме това име красно, каза, че се гордеел с него. Като най-опитен парламентарист от ГЕРБ – шести мандат народен представител, дава чудесен пример на колегите си победители как трябва да се отнасят към промяната, която наистина се оказа неизбежна. Истината е в приемането. Не е в търсенето на враг с партиен билет, особено, когато той е действал по доброто старо правило: “Човек предупреден, наполовина е спасен”. И ние по това правило действаме.

Иначе е много просто да се разбере. Обръщаме внимание на поцинкованите кофи към понятията:

Какво е парламентът? Място за говорене, както гласи буквалният превод на термина.

Няма вече мълчание, не, че ние някога сме мълчали, пък и сме си платили цената за това прескъпо при стария режим!

На свършване е и автоцензурата в задаването на въпроси! Окупирането на трите големи телевизии не помага повече за удържането на вулкана. Разните там Цветанки и Хекимянки стават ненужни по библейското правило: “Всички съгрешихме и ВКУПОМ непотребни станахме”.

Бъдещето е на смелите!

Да живее парламентът!

Борис Ангелов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар