България ПЛАЧЕ: Баба Дора беше паднала на колене и молеше Господ да не избиват стадото й

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Полиция и жандармерия изведе хората, които неотлъчно бяха до баба Дора, от село Шарково.

Според заповед на БАБХ, в Шарково НЕ се допускат автомобили и граждани, които нямат адресна регистрация в селото. Представители на медиите също не се допускат, сочи Радио 999.

„Наш екип разговаря с доброволците от Шарково. Прочетете в акценти, какво споделиха с нас, пълен запис вижте във видеото, излъчено на живо във ФБ страницата на Радио 999:

„Казаха, че няма да допускат никой. В 8.30 сутринта жандармерия и полиция дойдоха с един цивилен господин.

Носиха разпечатана заповед от БАБХ. В нея бе посочено, че всички коли които нямат регистрация на територията на Елхово и всички, които не са регистрирани в с. Шарково трябва да напуснат района пред къщата на баба Дора. Помолиха ни спокойно да си изнесем багажа и да напуснем селото.

Парадоксално е, че дори не ни провериха документите. В заповедта пишеше, че ние сме в епицентъра на заразата, а дори не ни напръскаха колата.

Преди да тръгнем Баба Дора беше на колене и се молеше на Господ да й помогне.

Нас ни изкараха пропагандисти, скандалджии, какво ли не. Нашата цел не е била такава.

Не сме привърженици на партии, никой не стои зад и нас и никой не ни е плащал.

За съжаление, всичко се случва в неделя, когато хората пътуват насам.

Всеки трябва да си отиде до вкъщи, правим го в събота и неделя. Всичко това е пълен фалш, това което се случва в държавата. Беззаконието възтържествува в страната и осакатява младите хора като нас. Кара ни да си отглеждаме децата в чужбина.

До този момент тук ме задържаше любовта към Родината. Държавата я мразя, обичам си Родината! От тук нататък не знам дали ще ме задържа нещо“ споделя Доника.

„На всички стана ясно, че това е една лъжа. Доидох тук за да покажа истината – такава, каквато е. Искам да благодаря на полицаите и на жандармерията, че се държаха изключително човешки с нас. Много от тях осъзнават какво се случва. На моменти се създаваше умишлено напрежение между нас и тях.

Ние не протестираме, ние бяхме там да защитим истината“ каза друг от доброволците. „Баба Дора за мен е един герой, човей който успя да ни обедини. Тя не спира да казва, че обича България.

На нея и помага силната вяра и дух. Опитаха се да напрвят един политически проблем с нашата кауза, това е грозно. Никой нищо не ни е плащал, отнеха ни много енергия но няма да се спрем.

Баба Дора изпрати толкова силен импулс към българите – време е да се събудим и да се обединим! В една от телевизиите се опитаха да ни изкарат, че ние сме искали да бием оператора. Но това има предистория, беше се предало лъжлива информация, която не беше такава“, споделиха пред екипа ни гражданите, застанали в подкрепа на възрастната жена“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар