България плаче! Починаха две деца. На 9 и на 11 години…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

9-годишно момче от добричкото село Кардам почина у дома, а 11-годишната му сестра е в интензивното отделение на болницата в Добрич с опасност за живота, научихме от „Монитор“. Трагедията се разиграла в неделния ден в семейство с шест деца. Всички са българчета, казаха местни от селото.

Според лекари, семейството обядвало купена наденица, а малчуганите пили газирана ябълкова напитка. След малко дядото на децата започнал да повръща. След него се натръшкали и малките. Бил извикан екип на ЦСМП – Генерал Тошево. Медиците дали лекарства против повръщане. Състоянието на 9-годишното момче се влошило и то починало у дома. Наложило се да извикат отново

Бърза помощ за 6-годишното сестриче и за 11-годишната му кака. По-голямото дете било откарано в болницата в Добрич. То било в увредено състояние, с ускорена сърдечна дейност и хипотомия. Консултирано е с националния консултант по кардиология за Североизточна България д-р Шивачев. Взети са проби и са изпратени в токсикологията във ВМА – Варна, но към момента няма резултати. Медиците предполагат, че става въпрос за токсикация, но никой не може да каже причината за нея.

Лекари споделиха пред „Монитор“, че също са изненадани от симптомите и според техни проучвания, открили два подобни случая в Индия на заразено месо със салмонела. От извършената аутопсия на починалото момче не е установено нещо, което да показва причината за смъртта. 11-годишното момиче е настанено в реанимацията на болницата в Добрич и е с опасност за живота, съобщиха лекари пред агенцията.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар