България се тресе! След “Кинтекс” втора мощна акция! Ето кой бизнес колос удариха!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Специализираната прокуратура извършва процесуално-следствени действия в “Захарен комбинат” АД – Пловдив, съобщиха от прокуратурата.

“На 28 март 2019 г. в рамките на образувано досъдебно производство, специализиран екип от прокурори, следователи и полицаи, под ръководството на Специализираната прокуратура, извършва процесуално-следствени действия по адреси на търговски дружества- претърсвания и изземвания, разпити на свидетели”, допълниха от държавното обвинение.

От сградите на “Захарен комбинат” АД – Пловдив са иззети мобилни телефони, компютри, пълномощни и документи, свързани с офшорна собственост.

Припомняме, че разследващите, които работят по случая с фамилията Арабаджиеви, вече стигнаха и до хора, свързани със захарния завод в Пловдив. В началото на разследването при акция в Бургас бяха намерени 500 хил. лева в трима души.

Установено бе, че едно от лицата, у което са намерени над 298 000 лева, е пряко свързано с управлението на захарния завод “Кристал” в Пловдив. У друго лице бе намерена и иззета сумата от 200 000 лв.

Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха обявени за издирване още в началото на септември с европейска заповед за арест, а по-късно бяха засечени и задържани в къща край Барселона. Сега тече комуникация с испанските съдебни власти, за да бъдат екстрадирани в България.

По-рано днес прокурори от Специализираната прокуратура и служители на ДАНС нахлуха в офисите на дружеството “Кинтекс”. Оттам те изземат документи и претърсват помещения.

“Кинтекс” ЕАД е държавна компания за вътрешна търговия със специални стоки. Неин принципал е Министерството на икономиката чрез Държавната консолидационна компания. Компанията е основата през 1966 година и е сред основните търговци със специално продукция по времето на социализма.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар