България с 8 медала от Младежката олимпиада по информатика

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българските отбори спечелиха общо осем медала от Младежката олимпиада по информатика (JBOI) в конкуренция с 64 участници от 13 държави, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН), цитиран от БТА.

Първият ни отбор е и на първо място в отборното класиране по медали. В него златни медали взеха Симона Христова от десети клас на Природо-математическата гимназия “Нанчо Попович” в Шумен и Андрей Стефанов от девети клас на Първа частна математическа гимназия в София. Сребърни медали спечелиха и деветокласниците Серкан Рашид и Иво Иванов ППМГ “Нанчо Попович”.

Във втория български отбор златен медал спечели Денислав Манев, ученик от осми клас, в Природо-математическата гимназия “Акад. Иван Гюзелев” в Габрово. Осмокласниците Йордан Цоканов от Софийската математическа гимназия (СМГ) “Паисий Хилендарски” в София и Александър Пендов от Математическата гимназия “Акад. Кирил Попов” в Пловдив спечелиха бронзови медали. Същото отличие спечели и Борис Ангелов от девети клас на СМГ.

Ръководителите и на двата отбора са Илиян Йорданов от Института по математика и информатика към БАН, и Димитър Добрев от Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”.

Домакин на състезанието, което се проведе дистанционно, бе град Струмица, Република Северна Македония.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар