България ще получи финансова подкрепа за екологични проекти – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В НДК се провежда неформална среща на министрите на ЕС по околна среда. В първата сесия от днешната среща участниците обсъждат възможностите за подобряване качеството на въздуха.В началото на дискусията българският министър на околната среда Нено Димов подчерта, че вече е настъпил моментът за преминаване от визия и амбиции към реални действия и резултати за подобряване на качеството на въздуха.

В рамките на неформалния съвет беше подписано споразумение за новия програмен период по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство между България и страните Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

Министър Нено Димов посочи, че този документ е израз на доверие между страните донори и българското екоминистрество.Нено Димов, министър на околната среда и водите: Новата програма “Околна среда за изменение на климата” си поставя за цел чрез предоставения финансов ресурс от 30,5 милиона лева да изпълни мерки по прилагане на важни политики в областта на управление на отпадъците и климатичните промени. Заедно с това ще бъде постигнато естествено надграждане на постигнатите резултати в областта на екосистемните услуги и управлението на морските води като смело може да кажем, че финансовият механизъм на европейското икономическо пространство затвърди позицията си на основен финансов инструмент, подпомагащ основната политика в областта на водите.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар