Българи и македонец заедно в Космоса? А кога и на Земята? – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

А кога заедно на Земята?

Няма значение дали идеята е на г-н Станислав Трифонов, или на други български политици: очевидно целта е да се направи впечатляващ ход с коня върху шахматната дъска на обърканите българо-македонски отношения. Хем да се прегърнем в небето и така завинаги да изчистим противоречията, хем да покажем на света, че сме конструктивни и напредничави.

Да, красив фойерверк. Но не е ли по-добре първо да си оправим отношенията на Земята, и то на едно съвсем конкретно парче земя, което делим вече от хилядолетия? Не е ли по-добре през това парче земя вместо граници да прокараме жп-линии и шосета, да построим общи индустриални паркове и туристически обекти и да го превърнем в красива и процъфтяваща част от ЕС?

Космически захарен памук

Празни фантазии… Точно в момента българите и македонците са настръхнали в небивала мяра едни срещу други и по-скоро искат едната от двете нации да се окаже колкото е възможно по-далеч – в Космоса или на Марс. А в това време победителят в парламентарните избори продължава да залъгва избирателите си със захарен космически памук.

Автор: Александър Андреев

Източник: Дойче веле

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар