Българи от цял свят с послание към протестиращите у нас: ”Не сте сами” /видео/

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Българи от цял свят се присъединяват към протестите в страната. Те изпращат своето послание към сънародниците си тук, което е: ”Не сте сами”.

Активните млади българи в чужбина създадоха  въздействащо видео, чрез което заявяват своята силна подкрепа към всички протестиращи в България.  Посланието им „Не сте сами“  е насочено към протестирещите граждани у на, които вече 37 дни не спират да искат промяна.

„Успяхме да монтираме кратък видео материал, съгласуван с много други организатори на протести от Европа, САЩ и Канада, в който изразяваме нашата подкрепа за протестите в България, както и позицията ни срещу беззаконието и разрушаването на демократичните устои на държавата.

Цел на видеото е да покаже, че сме единни, и че протестирайки, не делим българите по адресна регистрация, етнос, или занятие.“, това сподели с Фрог Явор Паунов, който  един от организаторите на  протестите в Манхайм, Германия и на международната видео инициатива.

Посланието на Явор гласи:

“Скъпи българи,

Ние, протестиращите извън родината, Ви благодарим, че надигнахте глас срещу престъпниците, които от десетилетия рушат опорите на държавността и демократичното управление в България. Вашият протест показва, че българският дух не се прекланя пред самозвани управленци и самозабравили се олигарси. Вие ни вдъхнахте надежда и показахте на света, че българите имаме право да сме свободни, че заслужаваме справедливост, и изискваме върховенство на закона.

Всеки един от нас носи България в сърцето си, без значение къде се намира. Това не е тяхната България, в която властват безсилието, разединението и полицейското насилие, а нашата: България на единството, взаимното уважение и равенството пред закона. Заедно ще успеем да се преборим за тази България. Пътят към нея минава през Орлов мост, Министерски съвет, магистрала Тракия, Съдебната палата, плажа в Росенец и всеки площад, на който честните и достойни българи отстояват свободата си.

Макар и далеч от родината, ние протестираме заедно с вас и продължаваме гордо да носим българската култура и традиции, без значение дали със семействата си празнуваме Коледа, Рамазан или Банго Васил.

Когато заедно отстояваме правата си, сме много по-близки, сплотени и човечни. Когато протестираме заедно, мафията губи, защото не може да ни раздели и да ни втълпи, че сме безсилни. Протестирайки, променяме не само себе си, но и бъдещето на България.

Не сте сами!“

https://frognews.bg/

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар