Българи се събират пред сградата на ЕП в Брюксел /снимки и видео/

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Множество българи се събират пред сградата на Европейския парламент в Брюксел, където днес ще има дебата за България, върховенството на закона и корупцията в страната ни.

Сънародниците ни носят плакат с призири за отставки на премиера Бойко Борисов, цялото правителство и главния прокурор Иван Гешев.

Припомняме, че тази вечер се очаква депутатите в Европейския парламент да обсъждат положението с върховенството на закона и основните права в България във връзка с протестите в страната и обвиненията за корупция. Резолюцията на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE)  по темата ще бъде гласувана в четвъртък.

 

Комисарите Дидие Рейндърс и Вера Йоурова ще представят позицията на Еврокомисията по време на дебата за Българя в Европарламента. От страна на германското председателство и държавите членски ще участва германският министър по европейските въпроси Михаел Рот.

 

Европейската комисия публикува миналата седмица първите доклади за върховенството на закона във всички държави-членки. Няколко дни след това Комисията по граждански свободи oдобри проекторезолюция “за значително влошаване на принципите на правовата държава, демокрацията и основните права, включително независимостта на съдебната власт, разделението на властите, борбата срещу корупцията и свободата на медиите” в България.

 

Пред сградата на Европарламента са и евродепутатът Радан Кънев и съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов.
.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар