Българка, която живее в Ница: Градът се опитва да се събуди, но всички са в шок

Атентат, Брюксел, Европа, Инциденти, Криминално, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ница - терорТуристи в Ница не са успели да се приберат в хотелите си, тъй като те са превърнати в болници, където се оказва помощ на пострадалите при терористичната атака в курортния град. В продължение на часове след терористичната атака в Ница не е имало информация какво точно се случва. Сред хората е имало паника.

Днес по по улиците на града вече има хора, които отиват на работа. Градът обаче е в шок. Това разказа пред „Дарик” Теодора Панева, българка, която живее в Ница, на улица, съседна на крайбрежната, където стана терористичната атака. По време на атентата тя се е намирала в ресторант на 50 метра от мястото на нападението.

„Бях с приятелка в ресторант и около 22.30 часа си извадих телефона да видя какво става. Приятелят ми ми се обади и ми каза, че се случва нещо, че хората на улицата са в шок, бягат. Каза ми да не излизам, да седя там, където съм. Беше паника. Нямахме никаква информация доста време. След около половин час благодарение на социалните мрежи разбрахме какво точно се е случило чрез познати, които са били на мястото. Намирах се на около 50-100 метра от мястото, където са спрели камиона”, каза Панева.

По думите й след атаката на всички хора, които са се намирали в ресторанта, телефоните започнали да звънят: „Всеки се опитваше да разбере какво точно се е случило. Видяхме хора, които тичаха по улицата. Охраната на ресторанта излезе да провери какво става, но хората само бягаха панически по улицата и казваха да бягаме. Затвориха вратите на ресторанта. В един момент ни помолиха всички да влезем, защото бяхме на терасата. Близо два часа ни държаха вътре и не ни даваха да излезем. След това блокираха региона и можехме да се приберем”.

Теодора разказа още, че когато си тръгнали от ресторанта по улицата срещнала много объркани хора: „Имаше хора, които не можеха да се приберат вкъщи, хора, които се чудеха какво става, хора, които се опитваха да търсят роднини. Всички бяха объркани, беше ужасно.

Улицата, на която бе станал инцидентът, бе затворена. Навсякъде имаше полиция. С мен в ресторанта имаше двойка англичани, които не можаха да се приберат в хотела, тъй като той се намираше точно на тази улица и го бяха направили като болница и помагаха на ранените, Затова ги взех да пят в къщи”.

Как изглежда Ница тази сутрин ?

По думите на българката тази сутрин градът се опитва да се събуди, но всички са в шок:

„Ежедневието продължава – има хора по улиците, хора, които чакат автобуса, за да отидат на работа. Все още минават линейки. Цяла нощ се чуваха и хеликоптери, които извозваха жертвите, защото ние живеем точно зад улицата, на която стана инцидента. Града се опитва да се събуди, но всички са в шок”.

Към този момент няма данни за пострадали българи при атентата в Ница, каза Теодора Панева: „Имаме обща група във Фейсбук. В момента няма сведения за ранени българи, но все още доста хора не са се обадили и не са казали, че са добре”.

„Аз живея от 12 години в Ница. Днес се случи тук, при нас, но това може да се случи в по съв всяка една точна на света. Такива хора има навсякъде, не можем да сме сигурни в това, което се случва”, каза още Теодора Панева.

Източник: Дарик

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар